050 45 26 70 – Dringende hulp nodig, bel 112
×

Welkom op de website van het Hartcentrum Brugge-Oostende

Op deze website vindt u alle informatie die u als patiënt of bezoeker nodig heeft.
Naast praktische info over bereikbaarheid, bezoekuren en consultaties vindt u ook heel wat heldere info over hartziekten, behandelingen en operaties.

Op bezoek bij een familielid of vriend?

Wat fijn dat u langskomt! Wij bundelden heel wat praktische informatie voor bezoekers: bereikbaarheid, bezoekuren, tips voor een geslaagd bezoek… Ontdek het zelf via onderstaande knop.

Onze missie? De allerbeste cardiale zorg voor onze patiënten

Voor minder dan 100% gaan we niet, en dat blijkt ook uit onze aanpak. Van diagnose, over behandeling tot opvolging en nazorg, u kunt op elk moment op ons rekenen.

Waarvoor kunt u terecht bij het Hartcentrum?

Na uitgebreid onderzoek, kunt u zich in het Hartcentrum laten behandelen voor talloze hartziekten en –aandoeningen. In het Hartcentrum zijn wij gespecialiseerd in zowel medicinale cardiologische behandelingen als percutane interventies en chirurgische ingrepen.

Meer weten over het hart?

Het hart is een ingenieus orgaan. Hoewel het een erg stevige spier is, kan er soms toch iets fout lopen. Omdat we onze patiënten zo goed mogelijk willen informeren, maakten wij een overzicht van de meest voorkomende hartziekten. Wilt u weten hoe een bepaalde ziekte veroorzaakt wordt en wat de symptomen exact zijn? Lees dan zeker verder.

Welkom op de website van Hartcentrum Brugge-Oostende

De dienst cardiologie en de dienst hartheelkunde van AZ Sint-Jan Brugge-Oostende heten u hartelijk welkom op de website. Hier kunt u terecht voor informatie over consultaties, onderzoeken, hartziekten en (chirurgische) behandelingen. U vindt er ook heel wat praktische informatie omtrent bezoekuren, bereikbaarheid, het verloop van een ziekenhuisopname, etc.

Wie zijn we?

Het Hartcentrum is de overkoepelende naam van de dienst cardiologie en hartheelkunde van AZ Sint-Jan Brugge-Oostende. Nationaal gerenommeerd voor onze hoogkwalitatieve en moderne cardiale zorg, bieden wij de begeleiding en behandeling die u nodig heeft.

Ons cardiologisch team beschikt over een uitgebreide expertise waarbij diagnose, behandeling, opvolging en preventie verzekerd worden. AZ Sint-Jan Brugge-Oostende is voornamelijk gekend om zijn uitstekende kennis en aanpak bij hartaanvallen (coronair lijden), hartritmestoornissen en hartkleplijden (hartverzwakking).

De dienst cardiologie werkt nauw samen met de dienst hartheelkunde (en cardioanesthesie) om de beste behandeling te vinden voor elke patiënt. Deze samenwerking kadert in the bigger picture, het gemeenschappelijke streefdoel: innovatie en uitstekende (na)zorg.