050 45 26 70 – Dringende hulp nodig, bel 112
×

Cardiologiesymposium voor professionals

Op 22 juni 2019 vindt het jaarlijkse cardiologiesymposium van het Hartcentrum plaats. Enerzijds ter inhuldiging van onze nieuwe arts-specialist Dr. Elvin Kedhi, maar anderzijds ook een moment van terug- én vooruitblik. Wat bracht 2019 al, en wat staat er nog op de agenda?

Week van het Hartritme: verlies de maat niet!

Reanimeren kan je leren, en dus trok prof. Dr. Vandekerckhove eind april naar het Sint-Franciscus Xaverius-Instituut in Brugge om de leerlingen de belangrijkste reanimatietechnieken bij te brengen. Meteen ook de aankondiging van de Week van het Hartritme, die in juni zal plaatsvinden…

Late breaking clinical trial: CLOSE to CURE

Op het Europees Congres voor Hartritmestoornissen in Lissabon presenteerde Prof Dr. Mattias Duytschaever van het AZ Sint-Jan de klinische studie CLOSE to CURE: CLOSE-guided PVI as cure for paroxysmal atrial fibrillation. Met een focus op de burden van voorkamerfibrillatie, kwam hij tot belangrijke conclusies

Waarvoor kunt u terecht bij het Hartcentrum?

Na uitgebreid onderzoek, kunt u zich in het Hartcentrum laten behandelen voor talloze hartziekten en –aandoeningen. In het Hartcentrum zijn wij gespecialiseerd in zowel medicinale cardiologische behandelingen als percutane interventies en chirurgische ingrepen.

Welkom op de website van het Hartcentrum Brugge-Oostende

Op deze website vindt u alle informatie die u als patiënt of bezoeker nodig heeft.
Naast praktische info over bereikbaarheid, bezoekuren en consultaties vindt u ook heel wat heldere info over hartziekten, behandelingen en operaties.

Onze missie? De allerbeste cardiale zorg voor onze patiënten

Voor minder dan 100% gaan we niet, en dat blijkt ook uit onze aanpak. Van diagnose, over behandeling tot opvolging en nazorg, u kunt op elk moment op ons rekenen.

Op bezoek bij een familielid of vriend?

Wat fijn dat u langskomt! Wij bundelden heel wat praktische informatie voor bezoekers: bereikbaarheid, bezoekuren, tips voor een geslaagd bezoek… Ontdek het zelf via onderstaande knop.

Meer weten over het hart?

Het hart is een ingenieus orgaan. Hoewel het een erg stevige spier is, kan er soms toch iets fout lopen. Omdat we onze patiënten zo goed mogelijk willen informeren, maakten wij een overzicht van de meest voorkomende hartziekten. Wilt u weten hoe een bepaalde ziekte veroorzaakt wordt en wat de symptomen exact zijn? Lees dan zeker verder.

Wat is er nieuw in het Hartcentrum? Op deze pagina krijgt u een overzicht over nieuwe technieken & methoden, evenementen en andere feiten, heet van de naald.

Cardiologiesymposium 22 juni

Cardiologiesymposium 22 juni Op zaterdag 22 juni vindt naar jaarlijkse gewoonte het Cardiologiesymposium van het Hartcentrum Brugge-Oostende plaats. Enerzijds ter inhuldiging van onze nieuwe arts-specialist Dr. Elvin Kedhi, maar anderzijds ook een moment van terug- én...

Reanimeren kan je leren: alles is beter dan niets

Reanimeren kan je leren: alles is beter dan niets In eerste instantie werd de leerlingen bijgebracht hoe ze een hartfalen kunnen herkennen. Kort: de persoon in kwestie valt bewusteloos neer en ademt niet meer. Als omstaander is het dan een kwestie van snel en adequaat...

050 45 26 70