050 45 26 70 – Dringende hulp nodig, bel 112
×

Ik wil me informeren

Hartpatiënten zijn uiteraard onze grootste zorg. Komt u voor een eerste keer naar het AZ Sint-Jan na doorverwijzing van uw huisarts of heeft u al enkele jaren nood aan regelmatige controle? Dan vindt u op deze pagina alle praktische informatie omtrent consultaties in Brugge en Oostende, de meest voorkomende hartziekten en hoe een opname verloopt.

Een afspraak maken

Wenst u een afspraak te maken bij uw vaste specialist of bent u op zoek naar een ervaren cardioloog die u verder kan helpen? Maak dan een afspraak in het AZ Sint-Jan Brugge-Oostende. Wij helpen u met veel plezier verder! Hoe u de dienst cardiologie vindt in het ziekenhuis en hoe u zich op de dag van consultatie vlot aanmeldt, komt u te weten op de consultatie-pagina.

Meer informatie

Mogelijke hartproblemen

Hoewel het hart ingenieus en ongelooflijk stevig in elkaar zit, stoten we af en toe op hartproblemen. De meeste aandoeningen zijn met medicatie of een kleine ingreep te verhelpen, maar eerst en vooral is het belangrijk om een goede diagnose te stellen. Op de volgende pagina’s krijgt u een overzicht van de meest voorkomende hartziekten, de belangrijkste symptomen en beschikbare behandelingen.

Meer informatie

Ziekenhuisopname, wat nu?

U dient opgenomen te worden in het (dag)ziekenhuis voor een onderzoek of operatie. Om uw opname zo vlot mogelijk te laten verlopen, bundelde het Hartcentrum alle nodige praktische informatie. Wat moet u zeker meenemen en wat laat u beter thuis? Wat zal een ziekenhuisopname kosten? U ontdekt alle antwoorden op de volgende pagina’s.

Meer informatie