050 45 26 70 – Dringende hulp nodig, bel 112
×

Ik wil een onderzoek

In het Hartcentrum gaan wij zorgvuldig te werk om altijd de juiste diagnose te stellen. Enkel aan de hand van de juiste onderzoeken kunnen wij de beste behandeling kiezen voor ieders individuele situatie, aandoening en ziektebeeld. Om dit te garanderen, werken wij met de modernste machines, meetsystemen en andere knowhow. Op de volgende pagina’s vindt u een niet-exhaustieve lijst van de onderzoeken die voorhanden zijn in ons hartcentrum.

Basisonderzoeken

Uiteraard zijn er een aantal zaken die een cardioloog standaard zal onderzoeken bij een patiënt. Deze basis- of standaardonderzoeken zijn veelal weinig ingrijpend en vergen weinig of geen voorbereiding. Komt u voor de eerste keer bij de cardioloog? Dan zal u wellicht de standaardonderzoeken ondergaan. Wie graag weet wat hem of haar te wachten staat, ontdekt het verloopt van de onderzoeken via onderstaande knop.

Meer informatie

Monitortesten

Sommige parameters moeten over een langere periode gemeten worden om voldoende informatie te kunnen verschaffen. De parameters moeten dus gedurende een bepaalde periode geregistreerd worden. Om dit te kunnen doen, beschikken wij in het Hartcentrum over een reeks aan monitortesten. De meest gebruikte ontdekt u op de volgende pagina’s.

Meer informatie

Echocardiografische testen

Wellicht heeft u wel al eens over echocardiografie gehoord. Het is een techniek die men aanwendt om bewegende beelden van het hart te maken, een filmpje zeg maar. Dankzij onder andere ultrasone geluidsgolven en andere signalen zoals dopplersignalen kan men op die manier een onderbouwd medisch beeld vormen van de stand van zaken.

Meer informatie

Inspanningsonderzoeken

Soms komen bepaalde hartklachten enkel voor bij lichamelijke inspanning. Om deze vast te kunnen stellen, en er een oplossing voor te vinden, zijn er bepaalde inspanningsonderzoeken. Hierbij wordt ofwel een inspanning nagebootst aan de hand van medicatie of wordt er effectief een inspanning gevraagd van de patiënt. Welke inspanningsonderzoeken er zijn in het Hartcentrum? Ontdek het via onderstaande knop.

Meer informatie

Specifieke onderzoeken

Uiteraard zijn er ook heel wat hartziekten of hartklachten waarvoor enkel specifieke onderzoeken kunnen achterhalen wat er precies aan de hand is. Een niet-exhaustief overzicht van deze onderzoeken vindt u op de volgende pagina’s.

Meer informatie