050 45 26 70 – Dringende hulp nodig, bel 112
×

Een antwoord op al uw vragen

Het Hartcentrum verzamelde heel wat vragen die regelmatig gesteld worden. Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met ons.

Op bezoek bij een familielid of vriend?

Wat fijn dat u langskomt! Wij bundelden heel wat praktische informatie voor bezoekers: bereikbaarheid, bezoekuren, tips voor een geslaagd bezoek… Ontdek het zelf via onderstaande knop.

Meer weten over het hart?

Het hart is een ingenieus orgaan. Hoewel het een erg stevige spier is, kan er soms toch iets fout lopen. Via onderstaande knop krijgt u een overzicht van de meest voorkomende hartziekten. Wilt u weten hoe een bepaalde ziekte veroorzaakt wordt en wat de symptomen exact zijn? Lees dan zeker verder.

Onze missie? De allerbeste cardiale zorg voor onze patiënten

Voor minder dan 100% gaan we niet, en dat blijkt ook uit onze aanpak. Van diagnose, over behandeling tot opvolging en nazorg, u kunt op elk moment op ons rekenen.

Een ziekenbezoek doet deugd en heeft vaak zelfs een positieve invloed op het helingsproces en de gemoedstoestand van de patiënt. Daarom moedigen wij een bezoek zeker aan, tenminste als het een kort en rustig bezoekje wordt. Denk eraan dat uw partner, vriend of familielid net een cardiologisch onderzoek, behandeling of chirurgische ingreep onderging en een spoedig herstel hier belangrijk is.

Op sommige afdelingen is slechts een beperkt aantal bezoekers toegelaten. Informeer u op voorhand en zorg ervoor dat de patiënt zeker niet uitgeput wordt. Soms worden bloemen en andere geschenkjes niet toegelaten op de kamer om medische of hygiënische redenen. Ook die informatie kunt u vragen aan de afdelingsbalie of receptie.

Ons doel? Een spoedig herstel!

Als familielid of geliefde van onze patiënt rekent u op ons voor de juiste behandeling. En dat mag, zeker in Het Hartcentrum. Sinds 2017 is er in AZ Sint-Jan een nieuwe, gemeenschappelijke infrastructuur die voldoet aan de modernste eisen: polikliniek, cath-lab, hartchirurgische operatiezalen… Daarenboven wordt stevig ingezet op de selectie van de meest geschikte, complementaire specialisten.

Vragen staat vrij

Soms is het misschien niet zo eenvoudig om te begrijpen wat er nu precies aan de hand is met het hart van uw kennis of familielid. En wat hij of zij moet doen om zijn of haar herstel te bevorderen. Daarom bundelde het Hartcentrum Brugge de meest voorkomende vragen over cardiologie en hartheelkunde. Vindt u het antwoord op uw vraag niet in de lijst? Contacteer ons dan gerust via één van de onderstaande nummers.