050 45 26 70 – Dringende hulp nodig, bel 112
×

Verlies de maat niet! Laat je hart testen in AZ Sint-Jan in Brugge

In de Week van het Hartritme organiseert de Belgian Heart Rythm Association een nationale campagne rond hartritmestoornissen. Van 17 tot 21 juni biedt de associatie in samenwerking met meer dan 90 ziekenhuizen gratis hartritmetests aan. En ook in het Hartcentrum van het AZ Sint-Jan in Brugge kan je deze week terecht voor een check.
In 2019 wordt de Week van het Hartritme voor de tiende keer georganiseerd door de Belgian Heart Rythm Association. Onder het motto ‘Verlies de maat niet’ staat tijdens de nationale campagne sensibilisering centraal. Om hun project kracht bij te zetten, publiceert de organisatie de cijfers van de laatste tien jaar hartonderzoek in België.

In ons land worden meer dan 300.000 mensen getroffen door een hartritmestoornis. Voorkamerfibrillatie, hartstilstand, extrasystolen en tachycardie zijn de meest voorkomende stoornissen. Van alle hartritmestoornissen is een hartstilstand het meest dodelijk. Elke dag worden 30 Belgen getroffen door een hartstilstand en slechts 2 personen overleven.

Om de aandacht te vestigen op hartritmestoornissen in België zet de Belgian Heart Rythm Association naast informeren ook in op concrete acties. Van 17 tot en met 21 juni worden er reanimatiecursussen aangeboden en cardiotrainingssessies gegeven in verschillende fitnesscentra. Daarnaast organiseert de associatie gratis hartritmechecks in heel België.

Ook het Hartcentrum van het AZ Sint-Jan in Brugge zet zich als specialist in voor de Week van het Hartritme. Op donderdag 20 juni kan je van 14.30 – 16.30 u. terecht bij onze infostand voor een gratis controle van je hartritme en voor meer informatie over de verschillende stoornissen. Verlies de maat niet, laat je hart testen!

Datum: donderdag 20 juni
Tijd: 14.30 – 16.30 u.
Plaats: AZ Sint-Jan, Ruddershove 10, 8000 Brugge