050 45 26 70 – Dringende hulp nodig, bel 112
×

Avondsymposium hartfalen: supra-regionale cardiale zorgverlening op het hoogste niveau

Het avondsymposium op 17/01/2019 is gericht op het versterken van de samenwerking en kennis in de cardiale zorgverlening. Cardiologen uit verschillende samenwerkende ziekenhuizen in de regio delen concrete en praktische kennis over nieuwe wetenschappelijke inzichten, technologie en behandelingswijzen. Het symposium is uitgegroeid tot een dynamisch platform van synergie en kennis, met als doel het verbeteren van de cardiale zorgverlening in de hele regio, van diagnose tot behandeling en opvolging.

In 2019 staat het gloednieuwe Zorgtraject Hartfalen Noord-West Vlaanderen centraal. Cardiologen, chirurgen, huisartsen en apothekers maken er kennis met een nieuwe, gestroomlijnde en supra-regionale aanpak van hartfalen. Deze nieuwe aanpak werd in het leven geroepen om zorgtrajecten te verkorten en sneller in te grijpen bij hartfalen. Deze nieuwe vorm van werken en samenwerken maakt het mogelijk om patiënten met een vorm van hartfalen snel en correct te diagnostiseren, te behandelen, door te verwijzen en op te volgen.

Met veel aandacht voor de eerste lijn worden de belangrijkste stappen in het traject besproken en bediscussieerd. Van diagnose, medicatietherapie en devicetherapie tot revalidatie en probleemgevallen. Samen zetten we een gezamelijke visie uit voor de behandeling van hartfalen in Noord-West Vlaanderen. Met lezingen en uiteenzettingen van onder andere dr. Yves Vandekerckhove, dr. Flor Kerkhof, dr. Philippe Debonnaire, prof. René Tavernier, dr. Matthieu Combes, dr. Tjorven Audenaert en dr. Lut Depoorter is ook deze editie een schot in de roos.

Wilt u graag wat meer informatie over het Zorgtraject Hartfalen Noord-West Vlaanderen?

Zou u graag meer weten over hartfalen of over deze editie van het symposium? Dat kan!

Bekijk hieronder alle beschikbare informatie.

Afspraak op 17 januari 2019 in het VLM-gebouw te Brugge, Velodroomstraat 28, 8200 Brugge.

Schrijf je nog voor 10/01/2019 in via alice@habovzw.be. Tot dan!