050 45 26 70 – Dringende hulp nodig, bel 112
×

Cardiologiesymposium 2018: het eerste publieke optreden van het Hartcentrum Brugge

9 juni 2018

2018 is een uitzonderlijk jaar voor de cardiologen en hartchirurgen van het AZ Sint-Jan Brugge-Oostende. Dit jaar besloten zij namelijk om voortaan hun krachten, ervaring en wetenschap te bundelen onder de overkoepelende naam ‘Hartcentrum Brugge’. Ambitieuzer dan ooit en met een algemeen streefdoel: supra-regionale cardiale zorgverlening van de bovenste plank. Door voortdurend te investeren in veelzijdige expertise, straffe knowhow en moderne infrastructuur streeft het Hartcentrum ernaar om elke patiënt de beste zorgverlening te bieden, dag én nacht.

Op 9 juni 2018 was het zover, het eerste publieke optreden van het Hartcentrum Brugge. Vastberaden van hun gezamenlijke kracht organiseerden Dr. Yves Vandekerckhove (diensthoofd Cardiologie) en Dr. Marc Schepens (diensthoofd Hartchirurgie) het Cardiologiesymposium 2018. De gelegenheid? Het afscheid van Dr. Luc Muyldermans van de dienst Cardiologie en de verwelkoming van twee nieuwe arts-specialisten: Dr. Jan Van der Heyden (Cardiologie) en Dr. Wim Vergauwen (Hartchirurgie).

En of het een succes was! Talloze cardiologen, hartchirurgen en geïnteresseerden kwamen in het Concertgebouw Brugge op ’t Zand samen voor innovatieve lezingen, drie live cases en voordrachten over de toekomst van de hartheelkunde. Het werd een uiterst interessante voormiddag die afgesloten werd met een verrukkelijke walking lunch. Kon u er niet bij zijn? Niet getreurd, want op de webpagina van het Cardiologiesymposium vindt u heel wat videofragmenten van deze boeiende dag!